e diel, shtator 03, 2006

Si hije u largove

Si ëndërr erdhe tek mua
si shprese u rrite ngadalë
Ndaj kam nisur te te kërkojë
mëkatet te te fal

E di qe mendjen se heq
se zemra është coptuar
Por ne jetojme

ne bote te trazuar


Po kush valle pështyu
ne tere atë pastërti
Si hije u largove
me shume se kaq unë nuk di

Pse u verbove nga sytë
Pse u turbullove nga mendja
Pse vargjet u veniten
Pse heshti dhe kënga

Sa kohe ngelet akoma
sa vite ka jete
Një zë vjen nga larg
dhe fuqishëm bertet

Dashuria s’ është objekt
as lodër qe blihet
Është ndjenja shpirtërore
qe duhet te shkrihet

Engjëll Shehu
03/09/2006